طراحی سایت

4.2/5 - (9 امتیاز)

طراحی سایت چیست؟ چرا ضرورتی به طراحی سایت وجود دارد؟ آیا همه میتوانند یک سایت را به تنهایی طراحی کنند؟ طراحی سایت چه مراحلی دارد؟ چه مشاغلی نیاز به طراحی یک سایت دارند؟

در ادامه قصد داریم به تمامی این سوال ها و اطلاعاتی جزیی تر در مورد طراحی سایت بپردازیم لذا تا پایان ما را همراهی کنید.

با گسترش تکنولوژی و فضای آنلاین روز به روز, طراحی سایت و حضور در فضای آنلاین بیشتر احساس شد. در حقیقت تکنولوژی های جدید و بستر آنلاین دنیای جدیدی را پیش روی بشر باز کرد که این دنیا میتواند کسب وکارها را گسترش دهد و تمامی محدودیت های جغرافیایی را حذف کند.

وب سایت چیست؟

طراحی سایت
وب سایت چیست؟

وب سایت ها مجموعه ای از صفحات هستند که در بستر اینترنت قرار دارند. این صفحات با هدفی خاص طراحی شده اند.این صفحات را میتوان شخصی سازی کرد به این معنی که طرح و رنگ دلخواه به آن داد و در آن محتوا گذاری کرد.

تاریخچه ی طراحی سایت

عمر طراحی سایت آنقدر طولانی نیست که شما بتوانید وب سایتی با عمر بالای 30 سال پیدا کنید. در سال 1991 اولین وب سایت متولد شد. این وب سایت متعلق به گروه ” برنرز لی” بود که هنوز هم با نام ” http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html ” در حال فعالیت است.

سری به این وب سایت بزنید.

همانطور که ملاحظه می کنید این وب سایت و اولین وب سایتهایی که به این روش ساخته شدند از ویژگی هایی مانند رنگ و صدا و تصویر برخوردار نبودند. به مرور و با گسترش برنامه ها و زبان های برنامه نویسی تغییراتی در این وب سایت ها ایجاد شد و شکل و شمایل وب سایتهای امروزی به وجود آمد.

طراحی سایت چیست؟

طراحی وب سایت به مجموعه فعالیت هایی گفته میشود که با هدف ایجاد یک پایگاه اینترنتی برنامه ریزی میشود. هدف از طراحی وب سایت ها میتواند ارائه ی خدمات, فروش و یا اطلاع رسانی باشد. مجموعه کارهایی که برای طراحی یک وب سایت صورت میگیرد شامل مواردی از قبیل ایجاد صفحات,طراحی گرافیکی و محتوای سایت می باشد.

بعد از مراحل اولیه ی طراحی سایت لازم است برای بهینه سازی و مدیریت آن تلاش کرد. که این هم میتواند بخش مهمی از طراحی سایت باشد.

چرا به یک وب سایت نیاز داریم؟

در دنیایی که کاربران برای کوچکترین و بی اهمیت ترین مسائل در موتورهای جستجو سرچ میکنند و به دنبال اطلاعات میگردند, داشتن یک وب سایت کلید حضور شما در دنیای آنلاین است. باید یک وب سایت داشته باشید تا بتوانید کسب و کار و تجارت خود را معرفی کنید و برای گسترش آن و حتی فروش بیشتر(در سایتهای فروشگاهی) بازاریابی و تبلیغ کنید.

طراحی سایت استاتیک

طراحی سایتها به دو صورت استاتیک و داینامیک انجام میشود.طراحی سایت به صورت استاتیک به این معناست که هر گونه تغییر در سایت توسط مدیر قابل انجام نخواهد بود و این تغییرات وابسته به گروه طراح است. این قبیل سایتها این روزها مورد پسند صاحبان مشاغل نیستند و این افراد ترجیح میدهند وب سایتی داشته باشند که خود به عنوان مدیر قادر به ایجاد تغییراتی در آن باشند.

معایب سایتهای استاتیک

از جمله معایبی که سایت استاتیک دارند میتوان به موارد زیر اشاره کرد؛

  1. عدم امکان به روزرسانی مطالب موجود در سایت توسط مدیر سایت.
  2. به دلیل به روزرسانی دیر به دیر این سایتها, معمولا در رتبه های بالای بالای موتورهای جستجو قرار نمیگیرند
  3. هزینه های اولیه ی این سایت ها کم است اما هزینه های نگهداری بالایی دارند.
  4. عدم ایجاد ارتباط بین کاربران و مدیران سایت سبب شده تا این سایتها مورد پسند کاربران امروزی نباشند.

طراحی سایت داینامیک

در مقابل سایتهای استاتیک که تقریبا این روزها منسوخ شده اند سایت داینامیک قرار دارند که در این قبیل سایتها هر گونه تغییراتی توسط مدیر سایت قابل اعمال است و هیچ نیازی به دانستن مسائل فنی و تخصصی طراحی سایت وجود ندارد.

مراحل طراحی سایت

طراحی سایت
مراحل طراحی سایت

کسب نتیجه مطلوب از وب سایت نیازمند اطلاع از مراحل طراحی سایت و چالش های پیش رو میباشد:

  1. نیاز سنجی و مشخص کردن هدف
  2. در نظر گرفتن خواسته ها و امکانات لازم مشتری
  3. طرح اولیه
  4. تحقیقات لازم قبل از ایجاد وب سایت
  5. تحقیقات تکمیلی
  6. برنامه نویسی و یا استفاده از قالب ها
  7. آماده کردن نمونه ی اولیه
  8. رفع ایرادهای احتمالی
  9. تحویل نهایی سایت به مشتری
  10. بهینه سازی و سئوی سایت
  11. مدیریت سایت
  12. آموزش کار با بخش های مختلف

المان های طراحی سایت

در طراحی یک وب سایت المان های مختلفی وجود دارد که قرار گرفتن آنها در کنار هم یک وب سایت کامل را ایجاد میکند.

چیدمان سایت

برای اینکه یک وب سایت مورد پسند بازدیدکننده ها قرار بگیرد لازم است همه بخش های مختلف در عین سادگی کاملا در دسترس باشند. یعنی چیدمانی درست داشته باشند و کاربر بتواند به راحتی از هر بخش بازدید کند.

رنگبندی مناسب سایت

انتخاب رنگ و تم اصلی سایت به عوامل بسیاری بستگی دارد. اینکه سایت با چه هدفی طراحی شده است, مخاطبان آن چه کسانی هستند و … از عوامل مهم برای انتخاب رنگ و تم اصلی سایت است.

ترکیب رنگهای استفاده شده در تمامی بخش های سایت باید متناسب باشند ,نباید از رنگ های متفاوت و بی ربط با یکدیگر به صورت افراطی استفاده کرد زیرا از لحاظ بصری خسته کننده خواهد شد.رنگ های انتخابی باید در یک پالت باشند.

گرافیک سایت

طراحی سایت
گرافیک

مجموعه ای از تصاویر و آیکون های استفاده شده در یک سایت, گرافیک آن را تشکیل میدهند. یک گرافیک خوب سبب میشود تا بازدید از وب سایت شما به یک تجربه ی خوب برای کاربر تبدیل شود.

تصاویر استفاده شده در وب سایت باید با حجم کم و حداکثر کیفیت باشد. این تصاویر برای سایت های فروشگاهی که قصد فروش محصولات را دارند باید منحصر به فرد و اختصاصی باشد تا سبب جلب اعتماد کاربران شود.

پیشنهاد ما این است که قبل از طراحی سایت برای کسب و کار مورد نظر یک لوگوی خاص طراحی شود. سپس متناسب با لوگو, رنگ و تم سایت انتخاب شود  تا هماهنگی بیشتری در قسمت های مختلف وب سایت به وجود بیاید .

نوع قلم

نوع فونت یا قلم استفاده شده در سایت نیز باید به راحتی قابل خواندن باشد. برخی فونت های موجود در عین زیبایی برای یک سایت مناسب نیستند چون ممکن است سبب خستگی چشم شوند و مخاطب را از خواندن ادامه ی مطلب و بازدید از سایت منصرف کند.

انتخاب فونت مناسب یک سایت نیز به مخاطبین آن و زمینه های فعالیت آن بستگی دارد. برای مثال فونت مناسب یک سایت بازرگانی اصلا مناسب یک سایت فعال در زمینه های مربوط به کودکان و نوجوانان نخواهد بود. لذا در انتخاب تمامی ابعاد یک وب سایت مخاطب و کاربران احتمالی را باید به صورت ویژه در نظر گرفت.

تولید محتوا سایت

یکی از اصلی ترین بخش های یک وب سایت که در جذب مخاطب بسیار تاثیر گذار است بخش محتواست. محتوای تولیدی در یک سایت باید منحصر به فرد و جدید باشد.

یک محتوای تکراری که از سایر سایت های کپی شده است نه تنها مورد پسند کاربران سایت نخواهد بود  بلکه در دریافت رتبه توسط موتورهای جستجو امتیازی منفی برای وب سایت به همراه خواهد داشت .

محتوا تنها شامل مقالات و متن ها نمی شود بلکه تصاویر و ویدیوها نیز بخش از محتوای تولیدی یک وب سایت خواهند بود.

بهینه سازی یا سئوی سایت ها

پس از اینکه سایت طراحی شد و محتوای مورد نظر در صفحات آن قرار داده شد لازم است تا کسی که با تمامی الگوریتم های موتورهای جستجو آشنایی دارد بهینه سازی آن را بر عهده بگیرد.

بهینه سازی یا سئو سایت سبب میشود تا وب سایت مورد نظر در اولین پیشنهاد های موتورهای جستجو به مخاطب نشان داده شود و سبب افزایش بازدید کننده ها شود. یک سئوی اصولی میتواند وب سایت را در صفحه اول موتور جستجو و حتی در رتبه اول قرار دهد.

برای ثبت سفارش سئو سایت خود توسط تیم افق وب برگه سئو سایت  مراجعه کنید.

انواع سایت ها

سایت ها متناسب با نیاز مشاغل مختلف و امکانات مورد نیاز آن ها به دسته های زیر قابل تقسیم هستند؛

  1. طراحی سایت فروشگاهی
  2. طراحی سایت شرکتی
  3. طراحی سایت آموزشی
  4. طراحی سایت بیمه
  5. سایتهای اختصاصی
  6. سایتهای تبلیغاتی
  7. سایتهای دانشگاهی
  8. سایتهای نمایشگاهی
  9. سایتهای شخصی
  10. سایتهای اختصاصی
  11. سایتهای پزشکی
  12. سایتهای سازمانی
  13. سایتهای علمی
  14. سایتهای سرگرمی
  15. سایتهای خدماتی
  16. سایتهای دولتی
  17. و…

مشاغل فعال در زمینه‌ی طراحی سایت

علاوه بر طراح اصلی سایت, افراد زیادی باید در یک گروه طراحی مشغول به کار شوند تا یک سایت با موفقیت و با تمام امکانات ایجاد شود و در اینترنت قرار بگیرد. در واقع طراحی سایت یک کار گروهی است و یک فرد به تنهایی قادر به انجام تمام امور مربوط به آن نخواهد بود.

از جمله تخصص هایی که برای طراحی یک سایت نیاز است میتوان به موارد زیر اشاره کرد؛

  • متخصص گرافیک
  • متخصص دیجیتال مارکتینگ
  • طراح قالب
  • محتوا نویس
  • برنامه نویس
  • متخصص سئو

طراحی سایت ریسپانسو به چه معناست؟

طراحی سایت
گرافیک

با توجه به اینکه این روزها استفاده از تلفن های هوشمند بسیار زیاد است لذا لازم است تمامی سایتهای طراحی شده قابل رویت در این قبیل دستگاه ها باشند.

سایتهای که برای نمایش در دستگاه های مختلف از جمله رایانه های رومیزی و همراه, تبلت و تلفن های هوشمند محدودیتی نداشته باشند را در اصطلاح واکنشگرا یا ریسپانسیو می گویند.

قبل از اینکه سایتهای ریسپانسیو به صورت امروزی طراحی شوند لازم بود تا در کنار طراحی سایت برای رایانه های رومیزی نسخه ای نیز برای تلفن همراه طراحی شود که مدیریت آن به صورت مجزا صورت می گرفت. علاوه بر این طراحی این نوع بسیار زمان بر بود و هزینه های بسیاری برای مشتری به همراه داشت.

اما با طراحی ریسپانسیو سایتها دیگر نیازی به طراحی و مدیریت مجزا وجود ندارد و تمام تغییرات در همه ی نسخه ها اعمال میشود. ضمن اینکه سرعت کار بالا رفته و هزینه ی زیادی برای مشتری نخواهد داشت.

چرا داشتن یک سایت ریسپانسیو مهم است؟

  • سایتهای ریسپانسیو بازدید کننده های بسیاری را به خود جذب میکنند و این کار سبب افزایش رتبه ی سئوی سایت خواهد شد. یکی از معیارهای رتبه دهی موتورهای جستجو میزان بازدیدکنندگان سایتها است
  • به صرفه بودن از لحاظ مالی
  • کسب موفقیت بیشتر در بازاریابی های اینترنتی
  •  سبقت از سایرین, استفاده از سایت های ریسپانسیو هنوز فراگیر نشده است. لذا در صورتی که این ویژگی برای سایت مورد نظر لحاظ شود سبب پیشرفت آن کسب و کار خواهد شد.

02128425951