یکی از مواردی که ممکن است در شروع هر کسب و کاری به آن توجه نکنید، قدرت دامنه سایت شماست. پس از گذشت مدت زمانی از ابتدای کار ممکن است به دلایل مختلف نیاز به تغییر دامنه خود داشته باشید و این سوال برای شما ایجاد شود که آیا امکان انتقال سایت قدیمی به یک سایت جدید وجود دارد یا خیر؟ در ادامه به بررسی و پاسخ این سوال خواهیم پرداخت. پس تا پایان همراه ما باشید.
آیا می توان سایت قدیمی را به یک سایت جدید منتقل کرد؟
در پاسخ به این سوال بایستی چنین پاسخ داد که بله امکان انتقال سایت قدیمی به یک سایت جدید با تغییر دامنه و به دلایل مختلف وجود دارد. اما در کنار انتقال اطلاعات دانستن برخی موارد الزامی است؛ زیرا در صورت عدم رعایت مواردی که در ادامه خواهیم گفت، زحمات چندین ساله شما ممکن است در اثر یک انتقال سادهی اطلاعات به هدر رود.
نسخه پشتیبان اولین قدم در انتقال اطلاعات به سایت جدید
پیش از اینکه برای هر کاری اقدام کنید، در اولین قدم از اطلاعات خود، نسخه پشتیبان یا به اصطلاح بکاپ (back up) بگیرید. در طی فرآیند انتقال، اطلاعات شما پاک نمیشود اما بکاپ گرفتن از دیتای سایت خیال شما را در کل مراحل کار، راحت خواهد کرد.
به وسیله روشها و افزونههای مختلف میتوانید از اطلاعات سایت بکاپ بگیرید. پیشنهاد میشود از پلاگین Duplicator استفاده کنید؛ زیرا کار با این افزونه ساده بوده و علاوه بر بکاپ گرفتن میتوانید برای انتقال سایت هم از آن استفاده کنید.
جلوگیری از افت سایت هنگام انتقال اطلاعات
یکی از مواردی که افراد هنگام انتقال اطلاعات، نگران آن هستند، افت جایگاه در گوگل است. سایتهای با سابقه که جایگاهی ثابت از طریق تولید محتوا و کمپینهای مختلف سئو on page و off page کسب کردهاند بیشتر از سایتهای مبتدی نگران انتقال اطلاعاتشان هستند.
پس از انتقال اطلاعات، یکی از روشهای مناسب برای جلوگیری از افت جایگاه ایجاد یک کمپین جدید سئو سایت است که از لینکهای سایت جدید تغذیه شوند و بتوانند همچنان شما را در رأس رقابت نگه دارند.
ایجاد نقشه سایت
برای انتقال سایت به سایتی دیگر، به پوشه ای احتیاج خواهید داشت که کلیهی صفحات عکس، ویدئوها و لینکها در آن ذخیره شده باشد که نام این پوشه robot.txt است. با ابزارهای مختلفی مانند Screaming Frog یا xml-sitemaps خواهید توانست نقشه سایتتان را ایجاد کنید. این روش موجب هدایت ترافیک دامنه قدیمی به دامنه جدید میشود. پس از ایجاد نقشه سایت غافل نشوید.
redirect از دامنه قدیمی به دامنه جدید
اگر سایت شما به تازگی راهاندازی شده است نگران ریدایرکت لینکهای خود نباشید، اما اگر سایت شما تعداد زیادی لینک دارد باید دقت لازم برای ریدایرکت لینکها و همچنین بررسی و دبل چک آنها داشته باشید.
به وسیله ریدایرکت 301 میتوانید کلیهی لینکهای قدیمی خود را به صورت دائمی به لینکهای جدید ریدایرکت کنید و به این شکل به گوگل خواهید گفت که برای همیشه لینکهای قدیمی به آدرسهای جدید منتقل شدهاند.
بررسی صفحات 404
پس از ریدایرکت کردن صفحات ممکن است بعضی از صفحات، در بین انبوهی از لینکها گم شوند و انتقال پیدا نکنند در این حالت صفحات 404 به وجود میآیند. به دو صورت میتوانید صفحات 404 را مدیریت کنید. ابتدا این لینکها را بررسی نمایید، در صورتی که برای شما اهمیت ندارند و آن را در سایت جدید نمیخواهید برای همیشه حذفشان کنید و حتی درخواست removal هم در سرچ کنسول ثبت نمایید.
اگر لینکهای مفید شما در بین لینکهای ریدایرکتی، 404 شدهاند، آنها را بررسی نمایید و پس از برگرداندن، آنها را به لینک هدف ریدایرکت کنید.
اطلاع رسانی تغییر دامنه سایت خود به گوگل
پس از منتقل کردن سایت خود، وقت آن رسیده است تا گوگل هم از این اقدام باخبر شود و سایت جدید شما را در صفحات جستجو نشان دهد.
برای این کار میتوانید لینک جدید سایت را به Google Search Console اضافه کنید و برای درخواست تغییر آدرس، در سرچ کنسول لینک قبلی، علامت چرخ دنده را فعال کنید تا از این طریق تغییر آدرس سایت انجام شود.
جمع بندی
همانطور که در ابتدا در پاسخ به سوال آیا امکان انتقال سایت قدیمی به یک سایت جدید وجود دارد؟ گفته شد؛ شما امکان انتقال سایت خود را به یک دامنه، هاست و … خواهید داشت و بدون مشکل میتوانید فرآیند انتقال را انجام دهید.
اما مواردی که گفته شد را حتماً حین و پس از انتقال اطلاعات، رعایت کنید تا سایت شما با مشکل افت جایگاه در گوگل و پیدا نکردن صفحات مختلف سایت ( ارور 404) مواجه نشود.
در صورت داشتن هر سوال یا نیاز به انتقال سایت می توانید در این زمینه با کارشناسان ما در افق وب تماس بگیرید. ما پاسخگوی سوالات شما هستیم.
OFOGHWEB.IR